Recept

Koninginnenhapje met vis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ben je het klassieke koninginnenhapje van kip wat beu? Maak het een keertje met vis: extra feestelijk. En het koekje, dat maak je zelf.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Steek met het grootste steekvormpje 4 rondjes uit het bladerdeeg. Prik in met een vork. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek 8 rondjes uit met hetzelfde vormpje, en steek er in het midden met het kleinere vormpje een rondje uit.

  2. 2

    Snij de vis in stukjes. Spoel de prei, snij ’m in julienne. Stoof de prei in boter. Roerbak de vis even mee. Blus met de wijn, laat verdampen en voeg de bouillon toe. Laat zonder deksel 5 minuten zacht garen. Doe er de room bij, laat inkoken. Voeg de garnalen toe en kruid met peper, zout en citroensap. Bind de saus indien nodig nog wat bij met roux of maïzena. Haal van het vuur.

  3. 3

    Leg twee deegringen op elk bodempje, maak de laagjes vast met het ei. Bestrijk 4 van de kleine rondjes met ei en leg de dekseltjes bij op de bakplaat. Bak 20 minuten, tot ze goudbruin en gerezen zijn. Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Warm de deegbakjes 5 minuten op in de oven, op 100°C. Vul ze met de visragout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koninginnenhapje met vis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!