Recept

Marsepeinsnoepjes met chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bedek een bakplaat met bakpapier. Splits het ei en zet de eidooier koel weg.

  2. 2

    Rasp de marsepein en meng ’m met de kristalsuiker en het eiwit. Meng met de mixer met deeghaken of in de keukenmachine tot een glad deeg. Kneed eventueel nog met je handen tot het samenhangend is.

  3. 3

    Maak van het marsepeinmengsel een rolletje van 2,5 cm dik. Snij in ongeveer 25 stukken. Rol er balletjes van, druk lichtjes plat en leg ze op de bakplaat. Laat een halfuur drogen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 175°C. Bak de marsepeinballetjes in 10 tot 12 minuten lichtbruin. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Snij de boter in stukjes en doe ze in een schaal. Voeg er de poedersuiker, vanillesuiker, cacaopoeder, kaneel en gember aan toe. Roer glad. Meng de eidooier met de rum. Doe bij het botermengsel en roer glad. Zet 15 minuten in de koelkast.

  6. 6

    Verdeel het botermengsel over de marsepeinbodempjes. Maak kleine bergjes, zodat de snoepjes een mooie vorm krijgen. Laat 30 minuten opstijven in de diepvries.

  7. 7

    Hak de chocolade grof en smelt ’m met de boter au bain-marie. Doop de snoepjes in de gesmolten chocolade. Laat drogen op bakpapier.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marsepeinsnoepjes met chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!