Recept

Koekjespudding met koffie en chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk dessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de chocolade in stukken.

  2. 2

    Smelt de chocolade in 2 el melk (au bain-marie of in de microgolfoven).

  3. 3

    Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke, witte massa. Roer er de chocolade door.

  4. 4

    Meng de oploskoffie met de rest van de melk en breng aan de kook. Schenk al roerend bij het chocolademengsel. Verdeel over 4 ovenschaaltjes en garneer met een koekje.

  5. 5

    Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul die met kokendheet water tot de schaaltjes voor de helft onder staan. Zet 30 minuten in de oven.

  6. 6

    Laat de pudding afkoelen en bestrooi met chocoladeschilfers. Zet 4 uur in de koelkast en serveer.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koekjespudding met koffie en chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!