Recept

Koekjespudding met koffie en chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk dessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de chocolade in stukken.

  2. 2

    Smelt de chocolade in 2 el melk (au bain-marie of in de microgolfoven).

  3. 3

    Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke, witte massa. Roer er de chocolade door.

  4. 4

    Meng de oploskoffie met de rest van de melk en breng aan de kook. Schenk al roerend bij het chocolademengsel. Verdeel over 4 ovenschaaltjes en garneer met een koekje.

  5. 5

    Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul die met kokendheet water tot de schaaltjes voor de helft onder staan. Zet 30 minuten in de oven.

  6. 6

    Laat de pudding afkoelen en bestrooi met chocoladeschilfers. Zet 4 uur in de koelkast en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koekjespudding met koffie en chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!