Recept

Zeven uur gegaarde lamsbout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een traditioneel recept uit de bourgeoiskeuken van Lyon

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de wortelen in grove stukken. Pel de zilveruien. Ontvel, ontpit en snij de tomaten in blokjes. Verwarm de oven voor op 120° C.

  2. 2

    Kruid het vlees met zout en peper. Laat het mooi bruin worden in een pan met hete olie.

  3. 3

    Verdeel het zwoerd (vetkant naar onderen) over de bodem van een diepe braadpan met dikke bodem. Leg de lamsbout op het zwoerd. Verdeel er de stukken wortel, de zilveruitjes en de blokjes tomaat rond. Leg het kruidentuiltje en de kruidnagel in de pan en overgiet met de bouillon, de cognac en de witte wijn.

  4. 4

    Schuif de braadpan in de oven en laat het vlees 7 uur garen. Controleer geregeld of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg er eventueel een beetje water aan toe.

  5. 5

    Haal de pan uit de oven en kruid nog wat bij met peper en zout. Serveer het vlees in de braadpan: het zal zo gaar zijn, dat je het met de lepel moet scheppen. Lekker met knoflookpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeven uur gegaarde lamsbout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!