Recept

Gevulde kip in bouillon

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een legendarisch gerecht uit Frankrijk, ter ere van Henri IV

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Hak de lever, maag en het hart van de kip fijn. Hak de ham en de bladpeterselie ook fijn. Week de broodkruim in melk en knijp uit. Snipper de knoflook.  Spoel de savooikool. Snij de uien, de wortelen, pastinaak en witte selder in grote stukken.

 2. 2

  Meng de gehakte lever, maag en hart met ham, broodkruim, knoflook, eieren, peterselie en armagnac en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vul de kip met de farce (bewaar het restje). Naai de kip met grote steken dicht.

 3. 3

  Leg de kip in een grote soeppan en giet er 3 liter water (of kippenbouillon) over. Breng aan de kook, schuim af en laat 40 minuten zachtjes koken.

 4. 4

  Doe de groenten met de kruidnagels en het kruidentuiltje bij de kip en laat nog 30 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

 5. 5

  Blancheer de bladeren sla of savooi kort in lichtgezouten water. Dompel ze meteen in koud water, zodat ze mooi groen blijven. Leg de bladeren open op het werkblad en verdeel de rest van de farce erover. Bind de pakketjes dicht met keukentouw. Laat ze nog 5 à 10 minuten meegaren in de hete bouillon.

 6. 6

  Serveer eerst de bouillon als soepje. Serveer vervolgens de in stukken gesneden kip met de groenten en de slapakketjes. Lekker met grof zout, mosterd, augurkjes en wat gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kip in bouillon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!