Gratin dauphinois
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gratin dauphinois

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalig lekker, zo'n dampende gratin dauphinois recht uit de oven! Er gaat geen kaas in, alleen volle melk en volle room. Het vet daarin zorgt voor het bruine korstje. Lekker bij gebraad, bijvoorbeeld.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 165° C. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. 

  2. 2

    Schik de rauwe aardappelen in een vuurvaste schaal. Meng de melk met de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Overgiet hiermee de aardappelen, zet de schaal in de oven en laat 1,5 uur zachtjes garen. Kleurt het te snel bruin, dek de schaal dan af met aluminiumfolie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 165° C. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. 

  2. 2

    Schik de rauwe aardappelen in een vuurvaste schaal. Meng de melk met de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Overgiet hiermee de aardappelen, zet de schaal in de oven en laat 1,5 uur zachtjes garen. Kleurt het te snel bruin, dek de schaal dan af met aluminiumfolie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.