Asperges met garnalen en eieren uit de oven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Asperges met garnalen en eieren uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de witte asperges met een dunschiller. Breek er de houterige uiteinden af. Groene asperges hoef je niet te schillen, breek er wel de onderkant af. 

  2. 2

    Leg de witte asperges in een kookpan met koud water en verhit op zacht vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt en zet het vuur uit. Laat de asperges 5 tot 10 minuten rusten in het hete water, tot ze beetgaar zijn. Schep ze eruit en laat ze uitlekken. 

  3. 3

    Kwast de groene asperges in met olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden. Gril de asperges beetgaar. 

  4. 4

    Verwarm de overn voor op 190°C. Vet 4 vuurvaste schaaltjes in met boter. Breek in elk schaaltje 2 eieren en 1 eidooier. Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Dek elk schaaltje af met aluminiumfolie en zet in een ovenschaal of een braadslede. Schenk er kokend water bij tot het water aan de buitenkant net zo hoog staat als de eieren in de schaaltjes. Zet 12 tot 15 minuten in de oven, of tot het eiwit gestold is, maar de eidooier nog vloeibaar. Bestrooi met bieslook. 

  6. 6

    Serveer de asperges met de eitjes en de garnalen. Werk af met tuinkers. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de witte asperges met een dunschiller. Breek er de houterige uiteinden af. Groene asperges hoef je niet te schillen, breek er wel de onderkant af. 

  2. 2

    Leg de witte asperges in een kookpan met koud water en verhit op zacht vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt en zet het vuur uit. Laat de asperges 5 tot 10 minuten rusten in het hete water, tot ze beetgaar zijn. Schep ze eruit en laat ze uitlekken. 

  3. 3

    Kwast de groene asperges in met olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden. Gril de asperges beetgaar. 

  4. 4

    Verwarm de overn voor op 190°C. Vet 4 vuurvaste schaaltjes in met boter. Breek in elk schaaltje 2 eieren en 1 eidooier. Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Dek elk schaaltje af met aluminiumfolie en zet in een ovenschaal of een braadslede. Schenk er kokend water bij tot het water aan de buitenkant net zo hoog staat als de eieren in de schaaltjes. Zet 12 tot 15 minuten in de oven, of tot het eiwit gestold is, maar de eidooier nog vloeibaar. Bestrooi met bieslook. 

  6. 6

    Serveer de asperges met de eitjes en de garnalen. Werk af met tuinkers. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.