Recept

Soesjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Doe 250 ml water met de boter in een steelpan en breng aan de kook. Zeef er de bloem boven. Roer met een houten lepel tot een dikke roux. Laat drogen tot een bal die loslaat van de bodem. Neem van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.

 2. 2

  Meng een voor een de eieren door het deeg. Roer tot een glanzend deeg dat in punten van de klopper valt. Vul een spuitzak met het beslag.

 3. 3

  Spuit toefjes van het soezenbeslag op een ingevette bakplaat. Laat er genoeg ruimte tussen. Schuif in de oven. Verlaag na 10 minuten de temperatuur tot 180°C. Bak nog 15 à 20 minuten tot de soezen goudgeel zijn. Ze zijn klaar als er geen luchtbelletjes meer aan het oppervlak verschijnen. Laat afkoelen.

 4. 4

  Rooster de grofgehakte noten goudbruin in een pan zonder vetstof. Snij het vanillestokje open en schraap er het merg uit. Klop het samen met de slagroom en de poedersuiker stijf. Halveer de soesjes en vul ze met de vanilleroom. Zet het kapje er opnieuw op.

 5. 5

  Smelt de chocolade au bain-marie. Zet de soesjes op een taartschaal en geef er royale portie chocoladesaus bij. Werk af met de grofgehakte noten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!