Recept

Zalmkoekjes met zure room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalm in een originele vorm

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de zalmfilets in stukjes. Hak de sjalotten, lente-uitjes en dille fijn. Snij de wortelen in stukjes. 

  2. 2

    Roer 1 lente-uitje door de zure room en voeg wat limoensap, peper en zout toe. Zet koel weg.

  3. 3

    Week het toastbrood in melk en knijp uit. Mix de zalm fijn met de room en het geweekte brood. Zet koel weg.

  4. 4

    Kook de wortelen in een beetje lichtgezouten water gaar. Giet af en laat uitlekken.

  5. 5

    Roer de sjalotjes samen met de lente-ui en de dille door de vismassa. Voeg de eieren,
    de worteltjes en 100 g paneermeel toe. Kneed tot een stevige massa. Maak afgeplatte balletjes en haal ze door de rest van het paneermeel.

  6. 6

    Bak de zalmkoekjes aan beide kanten goudbruin in 3 el olie. Laat uitlekken. Serveer met de dipsaus, rucola en een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmkoekjes met zure room

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!