Recept

Zalmkoekjes met zure room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalm in een originele vorm

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de zalmfilets in stukjes. Hak de sjalotten, lente-uitjes en dille fijn. Snij de wortelen in stukjes. 

  2. 2

    Roer 1 lente-uitje door de zure room en voeg wat limoensap, peper en zout toe. Zet koel weg.

  3. 3

    Week het toastbrood in melk en knijp uit. Mix de zalm fijn met de room en het geweekte brood. Zet koel weg.

  4. 4

    Kook de wortelen in een beetje lichtgezouten water gaar. Giet af en laat uitlekken.

  5. 5

    Roer de sjalotjes samen met de lente-ui en de dille door de vismassa. Voeg de eieren,
    de worteltjes en 100 g paneermeel toe. Kneed tot een stevige massa. Maak afgeplatte balletjes en haal ze door de rest van het paneermeel.

  6. 6

    Bak de zalmkoekjes aan beide kanten goudbruin in 3 el olie. Laat uitlekken. Serveer met de dipsaus, rucola en een partje limoen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmkoekjes met zure room

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!