Recept

Zalmkoekjes met dilledressing en gestoomde bimi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een smaak- en eiwitbommetjes, deze zalmkoekjes à la Sandra Bekkari!

 

Extra smaakmakers: zalm vraagt om extra smaakmakers. Voeg daarom eens een koffielepeltje mierikswortelroom of gesnipperde dille toe aan het zalmkoekjesbeslag. 


bereiding
  1. 1

    Verwijder de harde buitenlaag van het citroengras en hak het zachte deel erg fijn. Schil de gember en rasp hem fijn. Hak ook de koriander fijn.

  2. 2

    Snij 150 gram zalm in kleine blokjes. Mix de rest van de zalm in de blender met het citroengras, de gember en de koriander. Meng er ten slotte de kleine zalmblokjes onder. Kruid het mengsel met peper en zout en maak er 8 hapklare koekjes van. Verhit olijfolie in een pan en bak de zalmkoekjes daarin krokant.

  3. 3

    Stoom of kook intussen de bimi beetgaar. Maak de dressing: roer de mosterd, de honing, de wittewijnazijn en de olie goed onder elkaar. Voeg de dille toe en meng nog eens goed.

  4. 4

    Verdeel de bimi over de borden. Leg er telkens 2 zalmkoekjes bij en lepel er het dillesausje over. Lekker met een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmkoekjes met dilledressing en gestoomde bimi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!