Recept

Perzikentaart van Wim Ballieu

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Meng met de boter, suiker, bloem en kaneel. Voeg 1 ei toe en kneed zacht. Voeg nadien het tweede ei toe en meng. Het hoeft geen homogeen mengsel te zijn, er mogen nog wat stukjes boter inzitten. Vorm een bal, verpak in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast .

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 2 delen. Gebruik het eerste voor de bodem, leg de tweede helft weer koel weg.

 3. 3

  Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm.

 4. 4

  Beboter een bakvorm en leg het deeg erin. Snij overtollig deeg eraf. Leg er een vel bakpapier bovenop en doe er bakbonen in. Bak blind gedurende 15 à20 minuten in de oven.

 5. 5

  Snij de perziken in blokjes en meng ze met de riet- en de vanillesuiker. Haal de taartbodem uit de oven, haal de bakbonen eruit en bestrooi de bodem met het amandelpoeder. Leg de perziken erop.

 6. 6

  Bestrooi het werkvlak  met bloem en rol het tweede deel deeg uit tot een dikte van 2 mm. Steek er hartjes uit met een vormpje. Bedek er de bovenkant van de taart mee. Bak de taart 15 à 20 minuten in de oven.

 7. 7

  Rooster deamandelschilfers in een pan zonder vetstof en werk er de taart mee af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Perzikentaart van Wim Ballieu

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!