Chocolademousse van Wim Ballieu
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocolademousse van Wim Ballieu

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers op met de helft van de suiker. Giet de gesmolten chocolade voorzichtig bij het eiermengsel en meng goed.

  3. 3

    Klop de room op met de vanillesuiker en spatel door het chocolademengsel.

  4. 4

    Klop de eiwitten tot schuim met de rest van de suiker en spatel voorzichtig door het chocolademengsel.

  5. 5

    Giet alles in glaasjes en laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast. Werk af met petit-beurrekoekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers op met de helft van de suiker. Giet de gesmolten chocolade voorzichtig bij het eiermengsel en meng goed.

  3. 3

    Klop de room op met de vanillesuiker en spatel door het chocolademengsel.

  4. 4

    Klop de eiwitten tot schuim met de rest van de suiker en spatel voorzichtig door het chocolademengsel.

  5. 5

    Giet alles in glaasjes en laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast. Werk af met petit-beurrekoekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.