Recept

Icepops

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

.

bereiding
  1. 1

     

    Splits de eieren. Klopt het eiwit op met de helft van de suiker. Snij het vanillestokje overlangs en haal het merg eruit. Klopt het eigeel met de rest van de suiker en het vanillemerg wit-schuimig.

  2. 2

     

    Laat de plattekaas uitlekken in een theedoek of neteldoek. Wring goed uit en zorg ervoor dat je nog 200 g plattekaas overhoudt. Klop de room stijf.

  3. 3

     

    Spatel het eigeelmengsel voorzichtig door de plattekaas. Spatel er vervolgens ook de slagroom en ten slotte beetje bij beetje het opgeklopte eiwit onder.

  4. 4

     

    Spoel de aardbeien en verwijder de steeltjes. Mix ze samen met de rietsuiker heel kort met de staafmixer. Er mogen nog stukjes in het mengsel zitten.

  5. 5

     

    Doe het plattekaasmengsel in een spuitzak. Vul de friscovormpjes voor een derde met het mengsel. Doe dan wat aardbeiensap en een stukje aardbei in de vormpjes en vul verder aan met het plattekaasmengsel. Steek een houten stokje in het vormpje. Laat de frisco's een nacht opstijven in de diepvries.

  6. 6

     

    Verkruimel de Bastognekoekjes. Spoel en snipper de bloemen. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Je kunt dit het best in twee porties doen. Verwarm 200 g van chocolade tot die een temperatuur van 40°C heeft bereikt. Laat de temperatuur weer zakken en voeg de rest van de chocolade in kleine stukjes toe.

  7. 7

    Haal de frisco's uit de diepvries. Lepel er voorzichtig de witte chocolade over en leg de frisco's op een vel bakpapier. Bestrooi meteen de koekjeskruimels en werk af met wat bloemsnippers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Icepops

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!