• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met kip, aardappelen en sla

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bak of stoom de kipfilet. Laat afkoelen en snij 'm in stukjes. Snij de sla in fijne reepjes. Snij de aardappelen in blokjes.
     

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in met boter. Leg het deeg in de vorm, duw de randen lichtjes aan en rol overtollig deeg af met de deegroller. Leg een vel bakpapier op de bodem, doe er een steunvulling in en bak het deeg 15 minuten blind voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling.

  3. 3

    Meng de blokjes kip met de aardappelen en de sla. Doe het mengsel op de taartbodem. Bestrooi met de parmezaan.
     

  4. 4

    Klop de eieren los met de room en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de vorm.

  5. 5

    Bak de quiche 30 minuten in de oven, of tot het eimengsel goed gestold is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bak of stoom de kipfilet. Laat afkoelen en snij 'm in stukjes. Snij de sla in fijne reepjes. Snij de aardappelen in blokjes.
     

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in met boter. Leg het deeg in de vorm, duw de randen lichtjes aan en rol overtollig deeg af met de deegroller. Leg een vel bakpapier op de bodem, doe er een steunvulling in en bak het deeg 15 minuten blind voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling.

  3. 3

    Meng de blokjes kip met de aardappelen en de sla. Doe het mengsel op de taartbodem. Bestrooi met de parmezaan.
     

  4. 4

    Klop de eieren los met de room en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de vorm.

  5. 5

    Bak de quiche 30 minuten in de oven, of tot het eimengsel goed gestold is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.