Zwarte pens met sint-jakobsvrucht
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zwarte pens met sint-jakobsvrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aparte surf & turf

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de pens in plakjes. Snipper de bieslook. Snij de sint-jakobsoesters overlangs door zodat je acht helften hebt. Dep ze droog. 

  2. 2

    Bak de plakjes bloedworst op een zacht vuur in reuzel of boter. Haal ze uit de pan en zet het vuur hoger.

  3. 3

    Bak de oesters aan één kant 1 minuut in het hete vet.

  4. 4

    Serveer als een lepelhapje. Leg op elk plakje pens een halve sint-jakobsoester (gebakken kant naar boven). Werk af met peper, zout en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de pens in plakjes. Snipper de bieslook. Snij de sint-jakobsoesters overlangs door zodat je acht helften hebt. Dep ze droog. 

  2. 2

    Bak de plakjes bloedworst op een zacht vuur in reuzel of boter. Haal ze uit de pan en zet het vuur hoger.

  3. 3

    Bak de oesters aan één kant 1 minuut in het hete vet.

  4. 4

    Serveer als een lepelhapje. Leg op elk plakje pens een halve sint-jakobsoester (gebakken kant naar boven). Werk af met peper, zout en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.