Recept

Wilde vinken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Verdeel het in porties en verpak ze in de plakjes gebraad. Zet ze vast met een prikker of keukentouw. Wentel de rolletjes door de wildspecerijenmix.

  2. 2

    Pel en snipper de uien. Bak de rolletjes rondom in boter. Doe er de ui bij en laat glazig stoven. Voeg wat water toe en laat 20 minuten zachtjes garen.

  3. 3

    Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook ze beetgaar en laat ze uitlekken.

  4. 4

    Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Pel en snipper de sjalot, stoof 'm glazig in boter. Voeg de champignons toe en laat ze kort mee stoven. Schep er de knolselder door en warm op. Breng op smaak met peper en zout. Schep er de peterselie door.

  5. 5

    Serveer de wilde vinken met de groenten en de uiensaus. Werk af met plukjes groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wilde vinken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!