Recept

Blinde vinken met rodekool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de rodekool in 4 stukken en dan in fijne snippers. Blancheer enkele minuten in gezouten water en laat schrikken onder koud water.

  2. 2

    Snipper de ui fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes. Stoof de ui glazig in boter. Voeg de appel toe en strooi er de suiker over, laat licht karamelliseren en blus met de azijn. Leg de rodekool erop, doe er de tijm, laurier, peper en zout bij en laat gaar sudderen.

  3. 3

    Snipper de sjalotten en stoof ze glazig in boter, schep in een ovenschaal.

  4. 4

    Kruid de blinde vinken met peper en zout en schroei ze dicht in boter. Leg het vlees dan op de sjalotten. Zet 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar. Serveer bij de blinde vinken en lepel er wat rodekool bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Blinde vinken met rodekool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!