Recept

Wilde blinde vink met spruitjes en veenbessen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een modern kerstbord met traditionele elementen.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel het gehakt over de kalfslapjes, rol ze stevig op en bind vast met keukentouw. Zet ze in de koelkast. Pel en snipper de uien. Pel en plet de knoflook.

 2. 2

  Maak de spruitjes schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water en giet af onder koud water. Hou enkele spruitenblaadjes apart voor de afwerking. Meng het paneermeel met de parmezaan en een snuifje cayennepeper. Klop de eitjes los. Haal de spruitjes eerst door de bloem, dan door de eitjes en ten slotte door de paneermeelmengeling. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Gaar 20 à 25 minuten in de oven.

 3. 3

  Haal de vinken uit de koelkast en bak ze rondom rond bruin in boter. Haal ze uit de pan, voeg de uien en knoflook toe stoof 5 minuten. Blus met het bier en de kalfsfond. Leg de vinken terug in de saus samen met de laurierblaadjes en laat afgedekt 20 minuten garen.

 4. 4

  Zet de veenbessen in een pannetje op het vuur met de suiker en het sap van de sinaasappel. Laat 10 minuten inkoken.

 5. 5

  Haal het vlees uit de saus, wikkel in aluminiumfolie en laat de saus eventueel nog indikken. Snij het vlees in stukken. Serveer de vinken met de saus, de spruitjes en de veenbessen. Werk af met enkele spruitenblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wilde blinde vink met spruitjes en veenbessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!