Mosselen met venkel en pastis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mosselen met venkel en pastis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rechtstreeks uit de Provence

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ui en de venkel in stukjes.

    Snipper de dragon.

    Hak de bieslook en peterselie.

  2. 2

    Frui de ui en de venkel even in de boter en blus met de pastis. Doe er de mosselen bij, zet het deksel op de pan en zet op het vuur tot alle mosselen open zijn.

  3. 3

    Schep de mosselen uit de pan en hou ze warm. Laat het kookvocht met de groenten tot twee derde inkoken. Doe er de room bij en laat even doorkoken.

  4. 4

    Roer er, van het vuur af, de dragon en de eidooiers door. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  5. 5

    Doe er de mosselen weer bij en schud op om de saus met de mosselen te mengen. Bestrooi met peterselie en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ui en de venkel in stukjes.

    Snipper de dragon.

    Hak de bieslook en peterselie.

  2. 2

    Frui de ui en de venkel even in de boter en blus met de pastis. Doe er de mosselen bij, zet het deksel op de pan en zet op het vuur tot alle mosselen open zijn.

  3. 3

    Schep de mosselen uit de pan en hou ze warm. Laat het kookvocht met de groenten tot twee derde inkoken. Doe er de room bij en laat even doorkoken.

  4. 4

    Roer er, van het vuur af, de dragon en de eidooiers door. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  5. 5

    Doe er de mosselen weer bij en schud op om de saus met de mosselen te mengen. Bestrooi met peterselie en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.