Recept

Mosselen met asperges, knoflook en pastis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mosselen en asperges, twee van onze favoriete ingrediënten gecombineerd in een heerlijk gerecht. Dit recept is trouwens ook lekker met andere schelpjes, zoals vongole, kokkels of tapijtschelpen. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en plet de knoflook. Snij de harde onderkanten van de asperges en snij de asperges in plakjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Voeg de asperges, de ui en de knoflook toe en roerbak 1 minuut. Verhoog het vuur en voeg de mosselen en de pastis toe. Kruid met peper en zout. Schud de mosselen op en laat ze enkele minuten garen tot alle schelpen open zijn.

  3. 3

    Voeg een klontje boter toe aan de mosselen en schud nog eens goed op. Werk af met de bladpeterselie. Lekker met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosselen met asperges, knoflook en pastis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!