Recept

Lam met tarte tatin van witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het witloof overlangs in twee. Smelt de boter in een pan en leg het witloof met de vlakke kant op de bodem en kleur het goudbruin. Draai het witloof om en doe er de suiker en het ko epoeder bij. Laat 2 minuten stoven.

  2. 2

    Draai het witloof om, laat ook deze kant 2 minuten bruinen, overgiet met sinaasap- pelsap. Laat het sap zachtjes inkoken tot een siroop. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  3. 3

    Maak de puree. Doe de suiker in een pan en laat smelten tot een goudbruine karamel, blus met azijn en voeg de kersen toe. Laat even koken tot het meeste vocht verdampt is. Giet door een zeef, hou het vocht bij. Pureer de kersen in een blender.

  4. 4

    Rol het deeg open, snij er een rechthoek uit en prik die in met een vork. Verdeel het witloof erover. Bak in 20 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen. Warm de rest van de boter op en strijk er het witloof mee in.

  5. 5

    Zet de oven op 160°C. Bak de lamskroon in een pan aan beide zijden bruin in boter, kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal. Gaar nog 15 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  6. 6

    Blus de pan met lamsfond, giet het ker- sensap erbij en laat inkoken tot sausdikte. Warm de kersenpuree op. Snij het vlees in stukken. Leg op elk bord een stukje tatin, wat kersenpuree, schik het vlees mooi op het bord en werk af met een streepje saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lam met tarte tatin van witloof

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!