Recept

Pladijsrolletjes met appel en peultjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De zachte smaak van pladijs in combinatie met de appel zorgt voor een super combinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de filets en dep ze droog. Hak 4 filets grof, kruid met een snuifje zout en zet afgedekt 30 minuten in de diepvries. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes. Spoel en droog de dille en hak fijn. Maak de peultjes schoon. 

  2. 2

    Blancheer de peultjes 5 minuten in kokend water met een snuifje zout. Verwarm 4 el room in een pannetje. Los er de saffraan in op en laat afkoelen. 

  3. 3

    Pureer de gehakte en afgekoelde visfilets met 1 el room glad in een keukenmachine. Roer de dille en de saffraanroom door de vulling. Breng op smaak met een snuifje peper.

  4. 4

    Kruid de rest van de pladijsfilets met peper en zout. Bestrijk ze met een lepel vulling. Maak er rolletjes van en steek ze vast met een houten prikker.

  5. 5

    Verhit 2 el boter in een pan. Leg er de visrolletjes in en giet er de wijn en de visbouillon bij. Breng tot tegen de kook aan en laat afgedekt 5 tot 6 minuten garen. Haal de vis uit de pan, verwijder de prikkers en hou de rolletjes warm onder aluminiumfolie.

  6. 6

    Laat het kookvocht 5 minuten inkoken. Voeg er de rest van de room aan toe en schuim de saus op met een staafmixer. Doe er de appelpartjes bij en laat nog 2 minuten zacht koken. Voeg er de peultjes aan toe en kruid met peper en zout. Serveer de saus bij de visrolletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pladijsrolletjes met appel en peultjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!