Recept

Venkelslaatje met peultjes en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Handig lunchboxidee

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de venkelknollen, snij ze doormidden en dan in dunne plakjes.

    Spoel de peultjes en blancheer ze 5 minuten in kokend water. Laat afkoelen.

    Schil de sinaasappels en verwijder de witte velletjes van het vruchtvlees. Snij in fijne partjes.

  2. 2

    Meng de partjes sinaasappel met de venkel en de peultjes. Besprenkel met 2 el olijfolie.

  3. Dressing

  4. 3

    Meng 4 el olijfolie, balsamicoazijn, tomatenblokjes en mosterd. Roer goed en kruid met peper en zout.

  5. 4

    Giet de dressing over het slaatje, en serveer met een handvol veldsla. Lekker met een sneetje getoast brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Venkelslaatje met peultjes en sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!