Kalfsfricassee
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalfsfricassee

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk op zondag

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de peterselie fijn. Pel de sjalotten en de knoflook en hak ze fijn. Snij de champignons in plakjes. Snij de peultjes in repen. 

  2. 2

    Bak het vlees in een ruime braadpan met olie in porties mooi goudbruin. Doe al het vlees in de braadpan.

  3. 3

    Doe de sjalotten en de knoflook bij het vlees en bak kort mee. Overgiet met de bouillon en
    laat 50 minuten pruttelen op zacht vuur, met het deksel op de pan.

  4. 4

    Doe de champignons en de peultjes na 50 minuten bij het vlees en laat 10 minuten mee garen.

  5. 5

    Roer de zure room door de fricassee en bind eventueel met wat maïszetmeel. Breng op smaak met citroensap, peper, zout en nootmuskaat en bestrooi met peterselie. Serveer met brood. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de peterselie fijn. Pel de sjalotten en de knoflook en hak ze fijn. Snij de champignons in plakjes. Snij de peultjes in repen. 

  2. 2

    Bak het vlees in een ruime braadpan met olie in porties mooi goudbruin. Doe al het vlees in de braadpan.

  3. 3

    Doe de sjalotten en de knoflook bij het vlees en bak kort mee. Overgiet met de bouillon en
    laat 50 minuten pruttelen op zacht vuur, met het deksel op de pan.

  4. 4

    Doe de champignons en de peultjes na 50 minuten bij het vlees en laat 10 minuten mee garen.

  5. 5

    Roer de zure room door de fricassee en bind eventueel met wat maïszetmeel. Breng op smaak met citroensap, peper, zout en nootmuskaat en bestrooi met peterselie. Serveer met brood. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.