Recept

Graantjesrisotto met vis en peterseliesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke visrisotto

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 2 wortelen en 1 stengel selder in grove stukken.

    Snij de overige selderstengels en wortelen in miniblokjes.

  2. 2

    Stoof de mini-blokjes groenten aan in boter, kruid met peper en zout. Blus met de kippenbouillon.

  3. 3

    Voeg er de tarwegraantjes aan toe en laat 20 minuten koken. Roer af en toe om. Voeg zo nodig wat bouillon bij.

  4. 4

    Breng de grof gesneden selder en wortel samen met 2 laurierblaadjes, de witte wijn, de  zwarte peperkorrels, een snuifje zout en de groentebouillon aan de kook.

  5. 5

    Voeg er 4 stukken schelvisfilet bij (mét vel, zo blijft de vis mooi samen), dek af en laat 7 minuten garen.

  6. Voor de peterseliesaus

  7. 6

    Maak ondertussen de peterseliesaus door de blaadjes van 1 bosje peterselie met 1 el kappertjes, 1 dl maïsolie en 3 el gesnipperde lente-ui in de blender te mixen. Kruid met peper en zout.

  8. 7

    Haal de vis uit de bouillon. Roer nog 2 el room en 1 tl geraspte gember door de risotto. Serveer met de schelvis en peterseliesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Graantjesrisotto met vis en peterseliesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!