Recept

Tournedos met boschampignons, peterseliepatatjes en een witloofslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt: “De sojasaus geeft een heerlijke umamismaak aan de paddenstoelen. Je kunt ze ook vervangen door een scheutje balsamicoazijn als je geen sojasaus in huis hebt.”

Dit gerecht bevat 361,25 kcal/persoon.

bereiding
  1. 1

    Boen de aardappelen goed schoon en halveer ze. Kook ze gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en schud nog even op. Doe er de krulpeterselie en een snuifje fleur de sel bij. Schep goed om.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de champignons schoon en halveer eventuele grote exemplaren. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit er de knoflook en de sjalot in aan. Voeg de champignons toe en blus met de sojasaus. Roerbak tot de champignons gaar en krokant zijn.

  3. 3

    Halveer de stronkjes witloof, verwijder de bittere kern en snipper fijn. Boen de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng het witloof met de appel, de yoghurt en de mosterd en roer goed om. Breng op smaak met citroensap naar smaak, peper en zout. Werk af met de bieslook.

  4. 4

    Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de steaks aan beide kanten naar smaak. Laat het vlees nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt. Bestrooi met een beetje fleur de sel. Serveer de steak met de petersliepatatjes, de champignons en het witloofslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tournedos met boschampignons, peterseliepatatjes en een witloofslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!