Recept

Studentenhaverbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stevig en gezond brood

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. 2

    Los de gist op in het lauwe water.

  3. 3

    Doe de bloem in de kom van
    de keukenrobot. Maak in het
    midden een kuiltje en giet daarin
    de opgeloste gist en de melk.
    Strooi het zout aan de rand van
    de kom. Voeg er de boter aan
    toe en laat kneden tot een samenhangend
    deeg. Maak een
    bol van het deeg, leg het in een
    kom en dek af met een vochtige
    doek. Laat op een warme plaats
    45 minuten rijzen.

  4. 4

    Doe het deeg weer in de keukenrobot en voeg er de studentenhaver aan toe. Kneed kort.

  5. 5

    Verdeel het deeg in twee porties, vorm er twee broodjes van en leg ze in kleine, met bloem bestoven broodvormen. Dek opnieuw af met een vochtige doek en laat nog een halfuur rijzen.

  6. 6

    Zet de broden in de voorverwarmde
    oven en bak ze 30 minuten.
    Om te testen of ze gaar
    zijn, haalt u de broden uit de
    vorm en tikt u op de onderkant.
    Dat moet hol klinken. Is dit niet
    het geval, zet het brood dan nog
    even terug in de oven.

  7. 7

    Laat de broden volledig afkoelen alvorens ze te snijden. Serveer met hoeveboter, oude kaas of foie gras.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Studentenhaverbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. 2

    Los de gist op in het lauwe water.

  3. 3

    Doe de bloem in de kom van
    de keukenrobot. Maak in het
    midden een kuiltje en giet daarin
    de opgeloste gist en de melk.
    Strooi het zout aan de rand van
    de kom. Voeg er de boter aan
    toe en laat kneden tot een samenhangend
    deeg. Maak een
    bol van het deeg, leg het in een
    kom en dek af met een vochtige
    doek. Laat op een warme plaats
    45 minuten rijzen.

  4. 4

    Doe het deeg weer in de keukenrobot en voeg er de studentenhaver aan toe. Kneed kort.

  5. 5

    Verdeel het deeg in twee porties, vorm er twee broodjes van en leg ze in kleine, met bloem bestoven broodvormen. Dek opnieuw af met een vochtige doek en laat nog een halfuur rijzen.

  6. 6

    Zet de broden in de voorverwarmde
    oven en bak ze 30 minuten.
    Om te testen of ze gaar
    zijn, haalt u de broden uit de
    vorm en tikt u op de onderkant.
    Dat moet hol klinken. Is dit niet
    het geval, zet het brood dan nog
    even terug in de oven.

  7. 7

    Laat de broden volledig afkoelen alvorens ze te snijden. Serveer met hoeveboter, oude kaas of foie gras.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!