Recept

Studentenhaverbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stevig en gezond brood.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. 2

    Los de gist op in het lauwe water.

  3. 3

    Doe de bloem in de kom van de keukenrobot. Maak in het midden een kuiltje en giet daarin de opgeloste gist en de melk. Strooi het zout aan de rand van de kom. Voeg er de boter aan toe en laat kneden tot een samenhangend deeg. Maak een bol van het deeg, leg het in een kom en dek af met een vochtige doek. Laat op een warme plaats 45 minuten rijzen.

  4. 4

    Doe het deeg weer in de keukenrobot en voeg er de studentenhaver aan toe. Kneed kort.

  5. 5

    Verdeel het deeg in twee porties, vorm er twee broodjes van en leg ze in kleine, met bloem bestoven broodvormen. Dek opnieuw af met een vochtige doek en laat nog een halfuur rijzen.

  6. 6

    Zet de broden in de voorverwarmde oven en bak ze 30 minuten. Om te testen of ze gaar zijn, haalt u de broden uit de vorm en tikt u op de onderkant. Dat moet hol klinken. Is dit niet
    het geval, zet het brood dan nog
    even terug in de oven.

  7. 7

    Laat de broden volledig afkoelen alvorens ze te snijden. Serveer met hoeveboter, oude kaas of foie gras.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Studentenhaverbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!