Studentenhaverbrood
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
2
Los de gist op in het lauwe water.
-
3
Doe de bloem in de kom van
de keukenrobot. Maak in het
midden een kuiltje en giet daarin
de opgeloste gist en de melk.
Strooi het zout aan de rand van
de kom. Voeg er de boter aan
toe en laat kneden tot een samenhangend
deeg. Maak een
bol van het deeg, leg het in een
kom en dek af met een vochtige
doek. Laat op een warme plaats
45 minuten rijzen. -
4
Doe het deeg weer in de keukenrobot en voeg er de studentenhaver aan toe. Kneed kort.
-
5
Verdeel het deeg in twee porties, vorm er twee broodjes van en leg ze in kleine, met bloem bestoven broodvormen. Dek opnieuw af met een vochtige doek en laat nog een halfuur rijzen.
-
6
Zet de broden in de voorverwarmde
oven en bak ze 30 minuten.
Om te testen of ze gaar
zijn, haalt u de broden uit de
vorm en tikt u op de onderkant.
Dat moet hol klinken. Is dit niet
het geval, zet het brood dan nog
even terug in de oven. -
7
Laat de broden volledig afkoelen alvorens ze te snijden. Serveer met hoeveboter, oude kaas of foie gras.
Voorbereiding