Tournedos met pepersaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tournedos met pepersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met frietjes of kroketjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Laat de peperbolletjes uitlekken. Stoof ze zonder vetstof aan in een steelpannetje. Zet de dampkap uit. Flambeer met cognac en blus met de kalfsfond. Laat tot de helft inkoken en voeg er de room aan toe.

  3. 3

    Bak intussen het vlees in een pan met boter, 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet de tournedos nog 3 minuten in de oven voor saignant, 6 minuten voor à point en 8 minuten voor bien cuit.

  4. 4

    Haal het vlees uit de pan, laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

  5. 5

    Spoel intussen de waterkers en zwier droog. Serveer bij de tournedos met de pepersaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Laat de peperbolletjes uitlekken. Stoof ze zonder vetstof aan in een steelpannetje. Zet de dampkap uit. Flambeer met cognac en blus met de kalfsfond. Laat tot de helft inkoken en voeg er de room aan toe.

  3. 3

    Bak intussen het vlees in een pan met boter, 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet de tournedos nog 3 minuten in de oven voor saignant, 6 minuten voor à point en 8 minuten voor bien cuit.

  4. 4

    Haal het vlees uit de pan, laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

  5. 5

    Spoel intussen de waterkers en zwier droog. Serveer bij de tournedos met de pepersaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.