Konijn met spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Konijn met spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig gerecht voor op de feesttafel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de aardappelen. 

  2. 2

    Kook de aardappeltjes in de schil beetgaar. Laat ze licht afkoelen en halveer ze.

  3. 3

    Spoel de konijnenbillen, dep ze droog en wikkel elke bil in 2 plakjes spek. Leg er 2 takjes tijm op en bind vast met keukentouw. Kruid met peper en bak ze in een grillpan aan. Leg het vlees in een ovenschaal. Roer een marinade van 2 el olie, de honing en de mosterd. Bestrijk het konijn ermee en bak 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Roer een sladressing van het citroensap, de yoghurt, de olijfolie en een snuifje zout .

  5. 5

    Bestrijk de aardappeltjes aan de snijkant met olie en bak ze in een hete grillpan.

  6. 6

    Serveer de konijnenbillen met de salade en de gegrilde aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de aardappelen. 

  2. 2

    Kook de aardappeltjes in de schil beetgaar. Laat ze licht afkoelen en halveer ze.

  3. 3

    Spoel de konijnenbillen, dep ze droog en wikkel elke bil in 2 plakjes spek. Leg er 2 takjes tijm op en bind vast met keukentouw. Kruid met peper en bak ze in een grillpan aan. Leg het vlees in een ovenschaal. Roer een marinade van 2 el olie, de honing en de mosterd. Bestrijk het konijn ermee en bak 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Roer een sladressing van het citroensap, de yoghurt, de olijfolie en een snuifje zout .

  5. 5

    Bestrijk de aardappeltjes aan de snijkant met olie en bak ze in een hete grillpan.

  6. 6

    Serveer de konijnenbillen met de salade en de gegrilde aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.