Konijn met kruidige aardappelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Konijn met kruidige aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Konijn met een kruidige toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen in de schil. Pel en halveer ze.

    Pel en snipper de ui. 

    Snij het spek in reepjes. 

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Bak de spekreepjes knapperig in een likje olijfolie. Zet ze even aan de kant.

  3. 3

    Fruit in het spekvet de uisnippers glazig. Bak er de gekruide konijnenbouten goudbruin in. Blus met de bouillon. Dek half af en laat 35 tot 40 minuten op een zacht vuur verder garen.

  4. 4

    Leg de gehalveerde aardappelen op een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, leg er takjes tijm en rozemarijn bij. Zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Hou de konijnenboten warm onder aluminiumfolie.

    Zeef de saus (druk de ui goed uit). Breng de saus weer aan de kook met de wijn. Laat tot de helft inkoken. Voeg er het spek aan toe. Kruid naar smaak bij. Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.

  6. 6

    Lepel de hete saus over de konijnenbouten. Bestrooi de aardappelen met een beetje grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen in de schil. Pel en halveer ze.

    Pel en snipper de ui. 

    Snij het spek in reepjes. 

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Bak de spekreepjes knapperig in een likje olijfolie. Zet ze even aan de kant.

  3. 3

    Fruit in het spekvet de uisnippers glazig. Bak er de gekruide konijnenbouten goudbruin in. Blus met de bouillon. Dek half af en laat 35 tot 40 minuten op een zacht vuur verder garen.

  4. 4

    Leg de gehalveerde aardappelen op een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, leg er takjes tijm en rozemarijn bij. Zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Hou de konijnenboten warm onder aluminiumfolie.

    Zeef de saus (druk de ui goed uit). Breng de saus weer aan de kook met de wijn. Laat tot de helft inkoken. Voeg er het spek aan toe. Kruid naar smaak bij. Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.

  6. 6

    Lepel de hete saus over de konijnenbouten. Bestrooi de aardappelen met een beetje grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.