Vegetarische lasagne
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vegetarische lasagne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk pastagerecht voor de groenteliefhebbers

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Snipper de ui.

    Spoel de aubergines en snij in dunne plakjes.

    Snij de mozzarella in plakjes.

  2. 2

    Fruit de ui in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout en tijm. Laat 5 minuten sudderen en afkoelen.

  3. 3

    Bak de aubergines in olijfolie aan beide kanten goudbruin.

  4. 4

    Smelt de boter en roer er de bloem door. Schenk er al roerend de melk bij en laat indikken. Vermeng met de parmezaan en breng de kaassaus op spaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Neem een diepe ovenschaal en schenk er een laagje kaassaus in. Verdeel er de helft van de lasagnevellen over. Schenk er tomatensaus op en beleg met de helft van de aubergines. Herhaal dit alles nog een keer, en eindig met plakjes mozzarella.

  6. 6

    Zet 45 minuten in de oven en garneer met basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Snipper de ui.

    Spoel de aubergines en snij in dunne plakjes.

    Snij de mozzarella in plakjes.

  2. 2

    Fruit de ui in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout en tijm. Laat 5 minuten sudderen en afkoelen.

  3. 3

    Bak de aubergines in olijfolie aan beide kanten goudbruin.

  4. 4

    Smelt de boter en roer er de bloem door. Schenk er al roerend de melk bij en laat indikken. Vermeng met de parmezaan en breng de kaassaus op spaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Neem een diepe ovenschaal en schenk er een laagje kaassaus in. Verdeel er de helft van de lasagnevellen over. Schenk er tomatensaus op en beleg met de helft van de aubergines. Herhaal dit alles nog een keer, en eindig met plakjes mozzarella.

  6. 6

    Zet 45 minuten in de oven en garneer met basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.