Recept

Risotto met gebakken kalkoenblokjes en peultjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke risotto met kalkoen

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot, stoof aan in olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels van een laagje olie voorzien zijn. Blus met de witte wijn en roer met een houten lepel tot alle vocht opgenomen is. Giet de bouillon pollepel voor pollepel bij de risotto, roer geregeld om. Zorg dat alle vocht opgenomen is voor je een nieuwe lepel toevoegt. Dit duurt zowat 20 min. 

  2. 2

    Spoel de peultjes en blancheer ze ongeveer 3 minuten lang in lichtgezouten water. Giet af en haal ze even door wat gesmolten boter. 

  3. 3

    Snij de kalkoenfilets in plakjes en bak ze goudbruin in boter, kruid met peper en zout.

  4. 4

    Roer de geraspte parmezaan door de risotto en schep er de peultjes en kerstomaatjes door. Verdeel over de borden en leg er de kalkoen op. Werk af met parmezaanschilfers

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!