Recept

Plaattaart met asperges, peultjes en pestocrème

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lekker veggie.

Voor dit recept heb je een rechthoekige bakvorm van 34 op 10 cm (of ronde bakvorm van 20 cm diameter) nodig.

Nog wat pestocrème over? Besmeer er je boterham mee en leg daarop eventueel nog een plakje gedroogde ham. Heerlijk als lunch!

bereiding
 1. 1

  Maak de pestocrème. Pel en pers de knoflook. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Doe de knoflook, het basilicum, de parmezaan, de pijnboompitten, de roomkaas en de olijfolie in een blender en mix tot een smeuïge pestocrème. Kruid ze met peper en zout.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de asperges schoon. Snij ze even groot als de breedte van de bakvorm. Doe hetzelfde met de lente-uitjes. Halveer de peultjes in de lengte. Meng de asperges, de lente-uitjes en de peultjes met een scheutje olijfolie en kruid de groenten met peper en zout.

 3. 3

  Vet de bakvorm in met boter. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm met het deeg. Beleg het met bakpapier en bakbonen en bak het 10 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak de bodem nog eens 5 minuten in de oven.

 4. 4

  Haal de bodem uit de oven, besmeer hem met de pestocrème en leg daarop de asperges, lente-uien en peultjes. Bak de taart nog eens 20 minuten in de oven. Werk ze af met de groene kruiden naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Plaattaart met asperges, peultjes en pestocrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!