Gevuld varkenshaasje met koolgratin
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevuld varkenshaasje met koolgratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker winters recept!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen.

    Rasp de kaas.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de kool. Snij de helft van de kool in dunne reepjes en blancheer ze 2 minuten in lichtgezouten water. Dompel ze meteen in ijswater. Laat de koolsnippers goed uitlekken en knijp ze eventueel droog.

  3. 3

    Schaaf de aardappelen in dunne plakken. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak het spek aan in 25 g boter en meng er de koolsnippers door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal ze uit de pan en bewaar het bakvet.

  5. 5

    Giet het bakvet in een ovenschaal en schik er een laag aardappelen op. Bestrooi met wat geraspte kaas en leg er een laagje kool op. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Druk de lagen goed aan en eindig met een laag aardappelen met daarop kaas.

  6. 6

    Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 55 minuten in de warme oven. Haal de folie er de laatste 15 minuten af, zodat de kaas mooi goudbruin kan worden. (Controleer voor u de schaal uit de oven haalt of de aardappelen gaar zijn.)

  7. 7

    Vermeng de pickles met de mosterdzaadjes. Snij het vlees aan de bovenkant over de hele lengte in en verdeel er de pickles en de rozemarijn over. Bind het vlees met garen dicht. Kruid het royaal met peper en zout.

  8. 8

    Haal de gratin uit de oven en hou hem warm onder aluminiumfolie. Verlaag de oventemperatuur tot 175°C. Bak het vlees in een pan die in de oven kan in boter aan alle kanten aan. Zet in de oven en laat het in 10 minuten gaar worden.

  9. 9

    Kook de broccoli in gezouten water en laat uitlekken.

  10. 10

    Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwijder het kookgaren en snij het in plakjes . Roer de saus los met een scheutje water.

  11. 11

    Serveer het vlees met de gratin, broccoli en wat saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen.

    Rasp de kaas.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de kool. Snij de helft van de kool in dunne reepjes en blancheer ze 2 minuten in lichtgezouten water. Dompel ze meteen in ijswater. Laat de koolsnippers goed uitlekken en knijp ze eventueel droog.

  3. 3

    Schaaf de aardappelen in dunne plakken. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak het spek aan in 25 g boter en meng er de koolsnippers door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal ze uit de pan en bewaar het bakvet.

  5. 5

    Giet het bakvet in een ovenschaal en schik er een laag aardappelen op. Bestrooi met wat geraspte kaas en leg er een laagje kool op. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Druk de lagen goed aan en eindig met een laag aardappelen met daarop kaas.

  6. 6

    Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 55 minuten in de warme oven. Haal de folie er de laatste 15 minuten af, zodat de kaas mooi goudbruin kan worden. (Controleer voor u de schaal uit de oven haalt of de aardappelen gaar zijn.)

  7. 7

    Vermeng de pickles met de mosterdzaadjes. Snij het vlees aan de bovenkant over de hele lengte in en verdeel er de pickles en de rozemarijn over. Bind het vlees met garen dicht. Kruid het royaal met peper en zout.

  8. 8

    Haal de gratin uit de oven en hou hem warm onder aluminiumfolie. Verlaag de oventemperatuur tot 175°C. Bak het vlees in een pan die in de oven kan in boter aan alle kanten aan. Zet in de oven en laat het in 10 minuten gaar worden.

  9. 9

    Kook de broccoli in gezouten water en laat uitlekken.

  10. 10

    Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwijder het kookgaren en snij het in plakjes . Roer de saus los met een scheutje water.

  11. 11

    Serveer het vlees met de gratin, broccoli en wat saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.