Recept

Ovenkip met gekonfijte driekleurenwortelen en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker à la Sandra Bekkari!

Natalie tipt!

“Ook lekker met een volledige kip of parelhoen als het extra feestelijk mag zijn.”

bereiding
  1. 1

    Doe de Griekse yoghurt in een schone neteldoek en laat hem 1 nacht uitlekken boven een zeefje in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de drumsticks met kippenkruiden. Verhit olijfolie in een pan en korst de drumsticks enkele minuten aan alle kanten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

  3. 3

    Maak de saus. Pers het sap uit de sinaasappel. Meng alle ingrediënten voor de saus.

  4. 4

    Schraap de wortelen schoon. Spoel de sinaasappelen en snij ze in plakjes. Leg de wortelen samen met de sinaasappelplakjes in een ingeoliede ovenschaal en kruid ze met peper, zout en de komijnzaadjes.

  5. 5

    Leg de drumsticks op de groenten. Besprenkel alles ruim met de saus en gaar de kip en de groenten 30 minuten in de oven. Controleer of de kippendrumsticks gaar zijn.

  6. 6

    Neem de labneh uit de koelkast en lepel hem op een mooi bord. Leg er de gekonfijte sinaasappelplakjes en wortelen bij en werk af met de verse tijm. Geef er de drumsticks bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenkip met gekonfijte driekleurenwortelen en sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!