Recept

Stoemp van geroosterde bloemkool met gebakken zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke combinatie van smaken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bloemkool met een mes of snijmachine in dikke plakken van ongeveer 1 centimeter. Leg de plakken op een met olie ingevette bakplaat en verdeel er 1 eetlepel boter over. Rooster 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Verlaag de temperatuur tot 170°C. Voeg de hazelnoten, de tijm en de ahornsiroop toe en laat nog 15 minuten in de oven roosteren. 

  3. 3

    Schil de aardappelen en stoom ze gaar. Doe de aardappelen samen met 3/4 van de bloemkool in een kom en stamp ze fijn met een pureestamper. Werk de stoemp af met de citroenrasp, de lente-ui en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bak de zalmfilets 3 minuten in wat boter of olijfolie, draai ze om en laat nog 3 minuten verder garen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de stoemp met de gebakken zalm en de resterende geroosterde bloemkool.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoemp van geroosterde bloemkool met gebakken zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bloemkool met een mes of snijmachine in dikke plakken van ongeveer 1 centimeter. Leg de plakken op een met olie ingevette bakplaat en verdeel er 1 eetlepel boter over. Rooster 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Verlaag de temperatuur tot 170°C. Voeg de hazelnoten, de tijm en de ahornsiroop toe en laat nog 15 minuten in de oven roosteren. 

  3. 3

    Schil de aardappelen en stoom ze gaar. Doe de aardappelen samen met 3/4 van de bloemkool in een kom en stamp ze fijn met een pureestamper. Werk de stoemp af met de citroenrasp, de lente-ui en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bak de zalmfilets 3 minuten in wat boter of olijfolie, draai ze om en laat nog 3 minuten verder garen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de stoemp met de gebakken zalm en de resterende geroosterde bloemkool.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!