Recept

Stoemp van geroosterde bloemkool met gebakken zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke combinatie van smaken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bloemkool met een mes of snijmachine in dikke plakken van ongeveer 1 centimeter. Leg de plakken op een met olie ingevette bakplaat en verdeel er 1 eetlepel boter over. Rooster 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Verlaag de temperatuur tot 170°C. Voeg de hazelnoten, de tijm en de ahornsiroop toe en laat nog 15 minuten in de oven roosteren. 

  3. 3

    Schil de aardappelen en stoom ze gaar. Doe de aardappelen samen met 3/4 van de bloemkool in een kom en stamp ze fijn met een pureestamper. Werk de stoemp af met de citroenrasp, de lente-ui en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bak de zalmfilets 3 minuten in wat boter of olijfolie, draai ze om en laat nog 3 minuten verder garen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de stoemp met de gebakken zalm en de resterende geroosterde bloemkool.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoemp van geroosterde bloemkool met gebakken zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!