Recept

Mini-charlottes met perenmousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere Franse klassieker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren en snij ze in kwartjes.

    Pers de citroen.

  2. 2

    Breng het water aan de kook en laat er de suiker in oplossen. Doe er een flinke scheut citroensap bij en de kaneel en laat even doorkoken. Pocheer hier de stukjes peer in tot ze gaar zijn.

  3. 3

    Haal de stukjes peer uit de suikerstroop en pureer ze.

  4. 4

    Week de gelatine in wat koud water. Maak de Cointreau warm en los er de geweekte en goed uitgeknepen gelatine in op. Meng de Cointreau met de perenpuree en laat afkoelen.

  5. 5

    Klop het eiwit op tot het in pieken rechtop blijft staan. Doe de suiker bij de room en klop die net niet stijf.

  6. 6

    Spatel het eiwit en de room voorzichtig door de perenpuree.

  7. 7

    Leg 8 dresseerringen op een bakplaat en verdeel er de perenpuree over. Laat opstijven in de koelkast.

  8. 8

    Snij de lange vingers doormidden. Verwijder de dresseerringen en zet de lange vingers tegen de perenpuree.

  9. 9

    Werk de charlottes af met vers fruit en een mooi lintje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini-charlottes met perenmousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!