Risotto met kastanjechampignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Risotto met kastanjechampignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke risottovariant

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de peterselie fijn en rasp de parmezaan. Snipper de sjalot. Snij de champignons in kwartjes. Snipper de knoflook.

  2. 2

    Fruit de sjalot in olijfolie. Doe er de rijst bij en roer tot alle korrels glazig zijn. Blus met de wijn en roer (het best met een houten lepel) tot al het vocht opgenomen is. Schenk er een pollepel bouillon bij en roer. Werk verder tot zowat alle bouillon opgenomen is (± 20 minuten).

  3. 3

    Bak de champignons en de knoflook samen kort in 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrooi met peterselie. 

  4. 4

    Meng de champignons en de parmezaan met de risotto. Werk af met gehakte peterselie en truffelolie naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de peterselie fijn en rasp de parmezaan. Snipper de sjalot. Snij de champignons in kwartjes. Snipper de knoflook.

  2. 2

    Fruit de sjalot in olijfolie. Doe er de rijst bij en roer tot alle korrels glazig zijn. Blus met de wijn en roer (het best met een houten lepel) tot al het vocht opgenomen is. Schenk er een pollepel bouillon bij en roer. Werk verder tot zowat alle bouillon opgenomen is (± 20 minuten).

  3. 3

    Bak de champignons en de knoflook samen kort in 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrooi met peterselie. 

  4. 4

    Meng de champignons en de parmezaan met de risotto. Werk af met gehakte peterselie en truffelolie naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.