Recept

Sushi met komkommer, wortel en rode biet

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ideaal voor Valentijn

bereiding
 1. 1

  Voeg de suiker, sushiazijn en een snuifje zout toe aan het water voor de rijst. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

 2. 2

  Laat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur komen. Klop de eidooier los met de mosterd, het citroensap, peper en zout. Giet er al kloppend in een straaltje de olie bij tot de saus bindt. Breng op smaak met wasabi, limoensap, mirin en peper en zout.

 3. 3

  Maak de paddenstoelen schoon. Verhit de sesamolie in een wok en bak de paddenstoelen kort aan. Blus met de sake en laat afkoelen.

 4. 4

  Snij de rode biet, wortel en komkommer in fijne reepjes. Week de rijstvellen kort in koud water. Leg een rijstvel open op een sushimatje en bedek ¾ van het vel met gekookte sushirijst. Leg er een streepje Japanse mayonaise op en enkele reepjes wortel, rode biet en komkommer. Rol met het matje de sushi strak op. Wikkel hem in vershoudfolie en laat een uurtje opstijven in de koelkast. Verwerk zo alle rijst en groenten.

 5. 5

  Haal de sushi net voor het serveren uit de koelkast, verwijder de folie en snij de sushi met een nat scherp mes in mooie plakken. Garneer met de gebakken paddenstoelen en geef er een kommetje sojasaus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sushi met komkommer, wortel en rode biet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!