Recept

Chocoladetaart met frambozen en ganache

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Wim Ballieu herwerkte een recept voor chocoladetaart dat in 1985 in Libelle stond tot een taartje anno nu.

bereiding

  Maak het deeg

 1. 1

  Stort 250 g bloem, 100 g bloemsuiker, het cacaopoeder en het zout in een hoopje op het werkblad. Maak er een kuiltje in en leg er 200 g ijskoude boter in blokjes rond. Roer 2 eidooiers los en giet ze in het kuiltje. Meng de dooiers met de bloem en begin te kneden wanneer het deeg begint samen te hangen. Kneed tot een soepel deeg. Laat een halfuurtje rusten in de koelkast.

 2. Bak de bodem blind voor

 3. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 24 cm diameter in met boter. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Druk de randen aan. Leg er een vel bakpapier op en vul de taart tot boven toe met droge bonen of erwten. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna het bakpapier met de bonen of erwten.

 4. Maak de vulling

 5. 3

  Smelt 200 g chocolade met de 200 g boter au bain-marie. Klop 5 eieren met de 250 g suiker tot een schuimig geheel. Meng er de gesmolten chocolade door en vervolgens 2 el bloem. Giet het
  beslag op de taartbodem en zet de taart nog 17 minuten in de oven. Laat afkoelen.

 6. Maak de ganache

 7. 4

  Smelt 200 g chocolade in 4 el water en klop er 100 g boter in vlokjes door. Giet de ganache op de taart en laat opstijven.

 8. Werk de taart af

 9. 5

  Ontvorm de taart en werk ze af met enkele frambozen, krokantjes naar keuze (bijvoorbeeld dentelles) en enkele blaadjes verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladetaart met frambozen en ganache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!