Recept

Kerriekip met couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuiders kipje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Kruid de kip met zout en cayennepeper. Pel en pers de knoflook. Meng met de geraspte gember, de honing, het kerriepoeder, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Klop tot een gladde marinade en bestrijk er de kip mee. Leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten en leg mee bij de kip. Klop de kippenbouillon los met de saffraandraadjes, voeg het steranijs en het kaneelstokje toe en schenk mee in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en schuif 40 minuten in de oven. Neem de folie weg en laat nog 20 minuten kleuren tot de kip een krokant korstje heeft en helemaal gaar is.

  3. 3

    Spoel de courgetten en snij in blokjes. Snij de dadels in reepjes. Verwarm de groentebouillon en blancheer er de courgetteblokjes 1 minuutje in. Schep ze er met een schuimspaan voorzichtig uit. Meng ze met de dadels en de amandelschilfers.

  4. 4

    Schenk de warme bouillon samen met de sinaasappelrasp en de komijn bij de couscous, laat 5 minuten wellen en maak de korrels los met een vork. Doe er de amandelschilfers bij. Schep er de courgettemix door en breng op smaak met sinaasappelsap, olijfolie, peper en zout.

  5. 5

    Serveer de kip met de couscous en 'n plukje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerriekip met couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!