Penne met kip, erwtjes en prosciutto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Penne met kip, erwtjes en prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hiermee scoor je gegarandeerd op een warme dag

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de prosciutto en de kip in stukjes.

    Hak de munt en de peterselie.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Blancheer de erwtjes kort in gezouten water.

  3. 3

    Bak de prosciutto en kip samen in 2 el olijfolie. Kruid met peper en (weinig) zout. Zet nog 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

  4. 4

    Kook de penne beetgaar in ruim gezouten water. Laat uitlekken.

  5. 5

    Meng de helft van de erwtjes met de balsamicoazijn, de honing, de peterselie, de munt en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Vermeng de saus met de pasta en verdeel over de borden. Schep er de kip en de prosciutto bij. Werk af met de rest van de erwtjes en een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de prosciutto en de kip in stukjes.

    Hak de munt en de peterselie.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Blancheer de erwtjes kort in gezouten water.

  3. 3

    Bak de prosciutto en kip samen in 2 el olijfolie. Kruid met peper en (weinig) zout. Zet nog 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

  4. 4

    Kook de penne beetgaar in ruim gezouten water. Laat uitlekken.

  5. 5

    Meng de helft van de erwtjes met de balsamicoazijn, de honing, de peterselie, de munt en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Vermeng de saus met de pasta en verdeel over de borden. Schep er de kip en de prosciutto bij. Werk af met de rest van de erwtjes en een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.