Ovenschotel met lamsschouder
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenschotel met lamsschouder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk, winterse ovenschotel

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui. Snij de prei in ringen, de wortelen en knolselder in plakjes. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.

  2. 2

    Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in boter.

  3. 3

    Verdeel de groenten en het vlees over een ingevette ovenschaal. Leg er de aardappelplakjes op en schenk er de bouillon over. Dek af met aluminiumfolie en schuif 1,5 uur in de oven.

  4. 4

    Neem de folie weg en laat de aardappelen nog even kleuren onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui. Snij de prei in ringen, de wortelen en knolselder in plakjes. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.

  2. 2

    Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in boter.

  3. 3

    Verdeel de groenten en het vlees over een ingevette ovenschaal. Leg er de aardappelplakjes op en schenk er de bouillon over. Dek af met aluminiumfolie en schuif 1,5 uur in de oven.

  4. 4

    Neem de folie weg en laat de aardappelen nog even kleuren onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.