Mandarijnmuffins
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mandarijnmuffins

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect voor Sinterklaas

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de vormpjes in het bakblik.

  2. 2

    Spoel de mandarijnen en rasp de schil. Pers 1 mandarijn uit. Pel de andere en snij die in stukjes.

  3. 3

    Meng de bloem met het bakpoeder, de vanillesuiker, havermout, amandelen, geraspte schil, ahornsiroop, een snuifje zout en kaneel naar smaak.

  4. 4

    Smelt de boter. Klop de eieren los. Meng ze met de yoghurt, de boter en het mandarijnsap. Doe er het bloemmengsel bij en roer tot een homogeen beslag.

  5. 5

    Vul de vormpjes tot net onder de rand en schuif 25 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de vormpjes in het bakblik.

  2. 2

    Spoel de mandarijnen en rasp de schil. Pers 1 mandarijn uit. Pel de andere en snij die in stukjes.

  3. 3

    Meng de bloem met het bakpoeder, de vanillesuiker, havermout, amandelen, geraspte schil, ahornsiroop, een snuifje zout en kaneel naar smaak.

  4. 4

    Smelt de boter. Klop de eieren los. Meng ze met de yoghurt, de boter en het mandarijnsap. Doe er het bloemmengsel bij en roer tot een homogeen beslag.

  5. 5

    Vul de vormpjes tot net onder de rand en schuif 25 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.