Recept

Tongrolletjes met dragonsaus en tagliatelle

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Heerlijke pasta met vis

bereiding
 1. 1

  Kruid de tongfilets met peper en zout. Beleg ze met een handvol garnalen en rol op. Steek vast met een prikker. Verhit boter in een pan en leg er de tongrolletjes in. Blus met de witte wijn en 3/4 van het citroensap van 1 citroen. Stoof de vis verder gaar. 

 2. 2

  Pel en snipper de sjalot. Spoel de preiwitten en snij in ringen. Stoof de prei en de sjalot glazig in een beetje olie. Blus met de witte porto en laat de alcohol op hoog vuur verdampen. 

 3. 3

  Neem de tongrolletjes uit de pan, hou ze warm en voeg het stoofvocht toe aan de prei. Mix het prei-sjalotmengsel fijn met de dragon, melk en room. 

 4. 4

  Meng 25 g boter en de bloem door elkaar met een vork en roer deze koude roux door de preisaus om ze te binden. Neem van het vuur en voeg een voor een de eidooiers toe, klop met een garde tot een luchtige saus. Breng op smaak met peper, zout en de rest van het citroensap.

 5. 5

  Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en verdeel over vier voorverwarmde borden. Leg er telkens twee tongrolletjes bij en lepel er de dragonsaus over. Werk af met bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tongrolletjes met dragonsaus en tagliatelle

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!