Varkenshaasje met kruidenvulling en kerstomaatjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje met kruidenvulling en kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met tagliatelle

bereiding
  1. 1

    Spoel en droog de koriander, de peterselie en de rucola. Maak de lenteuitjes schoon en snij ze in ringen. Hak de kruiden met de rucola en de lenteuitjes fijn in de blender. Voeg olijfolie, peper en zout toe. Mix nog even.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Snij het varkenshaasje overlangs open, maar niet helemaal door. Kruid met peper en zout. Bestrijk met de kruidenvulling en rol dicht. Wikkel het vlees in de pancetta. Steek vast met cocktailprikkers of bind vast met keukentouw.

  4. 4

    Leg het vlees in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Laat 30 minuten garen in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Doe de tomaatjes in een vuurvaste schaal, samen met de azijn, de olijfolie, de rietsuiker, de knoflook en de rozemarijn. Bak 15 minuten op 180°C.

  6. 6

    Kook de tagliatelle beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Roer er de rucola door. Overgiet met de jus van de tomaatjes. Serveer het vlees in plakjes met de tagliatelle en de kerstomaatjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel en droog de koriander, de peterselie en de rucola. Maak de lenteuitjes schoon en snij ze in ringen. Hak de kruiden met de rucola en de lenteuitjes fijn in de blender. Voeg olijfolie, peper en zout toe. Mix nog even.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Snij het varkenshaasje overlangs open, maar niet helemaal door. Kruid met peper en zout. Bestrijk met de kruidenvulling en rol dicht. Wikkel het vlees in de pancetta. Steek vast met cocktailprikkers of bind vast met keukentouw.

  4. 4

    Leg het vlees in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Laat 30 minuten garen in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Doe de tomaatjes in een vuurvaste schaal, samen met de azijn, de olijfolie, de rietsuiker, de knoflook en de rozemarijn. Bak 15 minuten op 180°C.

  6. 6

    Kook de tagliatelle beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Roer er de rucola door. Overgiet met de jus van de tomaatjes. Serveer het vlees in plakjes met de tagliatelle en de kerstomaatjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.