Appelbeignets met witte wijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appelbeignets met witte wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snelle lekkernij!

bereiding
  1. 1

    Scheid de eieren. Meng de dooiers met de bloem, wijn, boter, tijm en vanillezaadjes.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop er de suiker door. Spatel het eiwitschuim door het beslag.

  3. 3

    Verhit de frituurpan voor op 170°C.

  4. 4

    Schil de appelen, haal er met een appelboor het klokhuis uit en snij in plakken van 1 cm dik. Haal ze een voor een met een vork door het beslag, laat even uitdruppen en laat ze voorzichtig in de frituurolie zakken. Bak ze in 2 à 3 minuten goudbruin, draai tussendoor een keer om.

  5. 5

    Laat de beignets even uitlekken. Bestrooi ze net voor het serveren met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Scheid de eieren. Meng de dooiers met de bloem, wijn, boter, tijm en vanillezaadjes.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop er de suiker door. Spatel het eiwitschuim door het beslag.

  3. 3

    Verhit de frituurpan voor op 170°C.

  4. 4

    Schil de appelen, haal er met een appelboor het klokhuis uit en snij in plakken van 1 cm dik. Haal ze een voor een met een vork door het beslag, laat even uitdruppen en laat ze voorzichtig in de frituurolie zakken. Bak ze in 2 à 3 minuten goudbruin, draai tussendoor een keer om.

  5. 5

    Laat de beignets even uitlekken. Bestrooi ze net voor het serveren met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.