Recept

Kip in een notenkorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende kip

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 125°C.

  2. 2

    Kruid de kip met peper en zout en bak ze in een pan met olie 2 minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en leg ze op een ingevette bakplaat.

  3. 3

    Smelt 80 g boter in de pan en doe er het hazelnootpoeder, het paneermeel en de tijm bij. Kruid met peper en zout en roer er de citroenschil door. Verdeel de notenmassa over de kip. Duw lichtjes aan. Zet de kip 10 minuten in de oven, tot ze gaar is. Dat kun je testen door er eens in te prikken met een vork: is het vocht dat uit de kip komt kleurloos, dan is ze gaar.

  4. 4

    Schil de wortelen, maak er met een dunschiller lange linten van. Maak de sla schoon, scheur de blaadjes in stukken en spoel ze. Zwier droog. Spoel de komkommer, snij ’m in de lengte doormidden en snij er plakjes van. Spoel de radijsjes, halveer ze en snij ze in plakjes.

  5. 5

    Maak een vinaigrette van de yoghurt, de gehakte kruiden, 1 el olijfolie, citroensap, peper en zout. Verdeel de salade over de borden en bedruppel met de vinaigrette. Snij de kipfilet in plakjes en verdeel ze over de salade. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip in een notenkorstje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!