Aardappel-bloemkoolsoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappel-bloemkoolsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met croutons

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de sjalot en de knoflook. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Spoel de bloemkool, verdeel ze in roosjes.

  2. 2

    Stoof de sjalot, knoflook, aardappelblokjes en bloemkool even in olie. Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Snij de korsten van het brood en snij het kruim in blokjes. Bak ze goudbruin in boter en olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Mix de soep en roer er de room en zure room door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met croutons en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de sjalot en de knoflook. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Spoel de bloemkool, verdeel ze in roosjes.

  2. 2

    Stoof de sjalot, knoflook, aardappelblokjes en bloemkool even in olie. Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Snij de korsten van het brood en snij het kruim in blokjes. Bak ze goudbruin in boter en olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Mix de soep en roer er de room en zure room door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met croutons en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.