Sticky buns met roomkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sticky buns met roomkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Amerikaanse sticky buns uit 'Leila Bakt'

bereiding
  1. 1

    Wrijf in een vijzel de kardemompeulen fijn. Verwarm de kardemom en de melk in een steelpannetje tot circa 38°C.

  2. 2

    Verkruimel de gist boven een kom en roer hem glad met de melk, de suiker, het zout, de boter en het ei.

  3. 3

    Voeg beetje bij beetje het meel toe en meng alles tot een glad en elastisch deeg.

  4. 4

    Laat het deeg met een theedoek afgedekt 45-60 minuten rijzen, of tot he tin volume is verdubbeld.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. 6

    Hak de pecan-en walnoten grof en meng ze met de boter, basterdsuiker, kaneel en rozijnen tot een gladde massa.

  7. 7

    Rol het deeg op een licht met meel bestoven werkvlak uit tot een grote rechthoek. Verdeel de vulling over het deeg. Rol het deeg op als voor een opgerolde koek en snijd er plakjes van circa 1 ½ centimeter dik van.

  8. 8

    Leg de deegbroodjes met de naad naar onderen op een ingevette bakplaat. Druk ze in het midden met je duim in.

  9. 9

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  10. 10

    Laat de broodjes afgedekt met een theedoek 45-60 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld.

  11. 11

    Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met pecannoten en rietsuiker.

  12. 12

    Bak ze circa 10 minuten in het midden van de oven.

  13. 13

    Meng de roomkaas met de stroop en poedersuiker en roer de limoenrasp en het limoensap erdoor.

  14. 14

    Klop het mengsel met een mixer luchtig.

  15. 15

    Sprenkel het glazuur over de enigszins afgekoelde broodjes.

  16. 16

    Laat de broodjes volledig afkoelen en breek ze open.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Wrijf in een vijzel de kardemompeulen fijn. Verwarm de kardemom en de melk in een steelpannetje tot circa 38°C.

  2. 2

    Verkruimel de gist boven een kom en roer hem glad met de melk, de suiker, het zout, de boter en het ei.

  3. 3

    Voeg beetje bij beetje het meel toe en meng alles tot een glad en elastisch deeg.

  4. 4

    Laat het deeg met een theedoek afgedekt 45-60 minuten rijzen, of tot he tin volume is verdubbeld.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. 6

    Hak de pecan-en walnoten grof en meng ze met de boter, basterdsuiker, kaneel en rozijnen tot een gladde massa.

  7. 7

    Rol het deeg op een licht met meel bestoven werkvlak uit tot een grote rechthoek. Verdeel de vulling over het deeg. Rol het deeg op als voor een opgerolde koek en snijd er plakjes van circa 1 ½ centimeter dik van.

  8. 8

    Leg de deegbroodjes met de naad naar onderen op een ingevette bakplaat. Druk ze in het midden met je duim in.

  9. 9

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  10. 10

    Laat de broodjes afgedekt met een theedoek 45-60 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld.

  11. 11

    Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met pecannoten en rietsuiker.

  12. 12

    Bak ze circa 10 minuten in het midden van de oven.

  13. 13

    Meng de roomkaas met de stroop en poedersuiker en roer de limoenrasp en het limoensap erdoor.

  14. 14

    Klop het mengsel met een mixer luchtig.

  15. 15

    Sprenkel het glazuur over de enigszins afgekoelde broodjes.

  16. 16

    Laat de broodjes volledig afkoelen en breek ze open.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.